woensdag 18 april 2012

Denkmalschutz

Vandaag hadden wij een ontmoeting met de Duitse monumentenzorg vertegenwoordigers. Deze instanties waren nogal enthousiast over het feit dat wij het gebouw willen redden van de ondergang en zijn gaarne bereid daar aan mee te werken.

In totaal bestond de delegatie uit zes mensen van de overheid: gemeente, provincie en momentenzorg zelf. Verder nog drie mensen van het dorp en ons tweeën, een gezellige drukte dus. Mede mogelijk gemaakt door de overheerlijke koffie met  taart van de geweldige dorpsbewoners.

In eerste instantie gaan ze er nu dus voor zorgen dat het gebouw op de monumentenlijst wordt geplaatst. Dat houdt in ons geval in dat het karakter van het gebouw aan de buitenzijde behouden dient te blijven. Dus leistenen gevel, deuren en ramen niet veranderen, en geen dakkapellen plaatsen. Daar kunnen we wel mee leven en daar staan dan weer mooie subsidies tegenover.

De subsidies gaan dus tot 30% van de aanneemsom met een maximum van 30.000 Euro per object. En nu komt het grappige, het huis bestaat  uit drie objecten: een schuur uit 1920, een huis uit 1910 en een huis van 1741. Tel uit uw winst! Wel dient men een officieel bouwbedrijf in te huren en drie offertes te vragen, dus negen offertes doordat het  drie objecten betreft. Gelukkig worden we enorm geholpen door de dorpsbewoners met deze papierwinkel.

Al met al een vruchtbare dag, en dit was min of meer de laatste duw die we nodig hadden om tot koop over te gaan.  We gaan er dus voor!

Update: per 19 juni 2012, is het gebouw een officieel monument, ambtelijke molens malen snel hier!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Google+