zaterdag 18 augustus 2012

Een lekker vol huis

Steeds meer vrienden en bekenden komen langs om ons te helpen en eens te kijken waar wij nou zitten en wat we aan het doen zijn.

Terras Team in Actie
Zondag ging de familie weer naar huis en kwamen Karin en Jessica aan. Zij komen voor een doe en relax vakantie en waren natuurlijk erg benieuwd hoe het er hier allemaal uitziet. Verder hebben zij iedere dag een stukje van de overwoekerde mestvaalt weer vrij gemaakt en de mieren verjaaagd, met als resultaat dat we nu een prachtig verhard terras hebben. Met eelt en blaren op de handen van vakantie thuiskomen, da's pas een verhaal!

Maandag morgen komen Nick en zijn dochter (vriendin van mijn dochter) om te helpen met klussen. Systematisch worden alle deuren in huis aangepakt en sluiten deze nu allemaal weer goed! We missen alleen de deurkrukken nog, die zijn namelijk verdwenen van bijna alle deuren.  Gezien het feit dat het oude deuren zijn, zitten er ook oude sloten in, en daar passen dan weer alleen oude deurkrukken in. Iets wat ze niet in de bouwmarkt hebben, alle tips welkom waar je deze oude deurkrukken dan wel kan vinden. Anja heeft ook een oproepje in dorpspublicatiebord gehangen, je weet maar nooit.

Restauratie antiek deur



Later in de week kwamen Paul en Anja langs, Anja heeft dan wel haar voet in gips het weerhoud haar er niet van veel behang los te pulken om de originele 1912 muurschilderingen bloot te leggen. Samen met Paul en Aafke halen we nog een lounge bank, en drie kasten op in Bad Berleburg. Verder blijkt de verf van de kozijnen makkelijk los te komen met behulp van een afbrandföhn, Paul heeft er vier kaal gebrand.

Behalve al het geklus doen we ook nog leuke dingen zoals uit eten gaan in Bad Berleburg en een uitstapje naar Bad Laasphe via het bos. Buurman Heinz is de gids en loodst ons langs allerlei mooie plekjes en uitzichten. Bad Laasphe is een klein gezellig stadje met prachtige Fachwerk huizen en een heerlijke italiaanse ijssalon.

Tijdens de eerste week Stünzel hadden we al prachtig weer, in week twee wordt het nog veel mooier. Iedere dag schijnt de zon heerlijk, en hebben we 's avonds een kampvuur tot laat. Verder eten we iedere dag lekker buiten een overheeerlijke  en gezonde maaltijd en lunch dankzij de top koks:  Aafke, Karin, Jessica, Paul en Anja. Onder het genot van een glas wijn, bier, kopje thee kijken we naar de jaarlijkse Perseïden sterrenregen die hier erg goed te zien is. Een prachtig schouwspel met tientallen vallende sterren per uur.

Sterren kijken

Fachwerk met houtsnijwerk



In derde week komt Bert voor inmiddels de derde keer om te helpen met sanitair en allerlei andere klussen. De wc in de badkamer kan inmiddels ook worden gebruikt, en de wasmachine is aangesloten nu, zodat men nu ook langere tijd hier zou kunnen zitten.

Vriend Onno komt ook nog even per motor een bakkie halen vanuit zijn Duitse buitenhuis op 190 km afstand. Even fijn ervaringen over Duitse huizen bezitten en  verbouwen uitwisselen, wordt ongetwijfeld vervolgd.

Naast ons zit de Stünzeler Kafe Stube waar men voor een zachtprijsje heerlijk kan lunchen en ook eten als men het even van te voren aankondigt. Erg fijn om zulke buren te hebben, lekker op het terras van het café eten, drinken en je eigen huis bekijken. Gaan we vaker doen.

Leisteen op maat maken

Coniferen zijn om, uitzicht is weer vrij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Google+