woensdag 24 december 2014

Kerst Groet!

Het is al bijna kerst, tijd om even terug te kijken op een geweldig jaar waarin weer heel veel is gebeurd en er weer heel veel verrassingen waren. In het lijstje technische hoogtepunten staan het nieuwe vakwerk in de hooischuur wat de hele eerste helft van het jaar heeft gekost, maar ben nog steeds trots op het resultaat. Verder natuurlijk een verwarmingssysteem dat begint te functioneren, met warmte gedeeltelijk uit een biomeiler en afgifte via het geroemde temperierungssysteem, dat nu al een heerlijk voelbaar lekkere warmte geeft. Is allemaal nog niet optimaal, en nog maar slechts in een derde van het huis, maar het begint te werken. Op de valreep van het jaar maken we ook nog een grote stap op het gebied van de stroomvoorziening en wordt een nieuwe moderne meterkast geplaatst waarop de reeds aangelegde nieuwe bekabeling (op de tweede verdieping) kan worden aangesloten.

Bijgeschreven in de boom.
Daarnaast waren er ook vele andere hoogtepunten zoals de vele gezellige relax en klusweekenden en vakanties met familie en vrienden. De kruidenspiraal. Stünzelfest. De toeristische uitstapjes naar leuke stadjes en de prachtige natuur in de omgeving. Ieder seizoen ziet alles er weer anders uit, en steeds ontdekken we nieuwe dingen. Verder hakken we wat af, voor mij geen sportschool of krachttraining nodig. Ook het organiseren van de Biomeiler workshops was erg leuk om te doen en wellicht komen er nog meer workshops in de toekomst, ik heb de smaak wel te pakken.  Verder werden we onder de naam "Scholtens" vereeuwigd in de dorpsboom/kunstwerk, en daarmee opgenomen in de dorpsgemeenschap, dat voelt toch best fijn. Het hele dorp voelt fijn overigens, ben altijd zo blij daar.....

Dit is tevens ook het 100e blog bericht, heb inmiddels bijna 50.000 pageviews gehad en een behoorlijke schare trouwe fans in binnen- en buitenland opgebouwd, van wie we regelmatig erg fijne feedback krijgen, 'keep them coming' !


Heinz!



Heel veel zaken zijn goed verlopen dankzij de meest geweldige buurman die je maar kan wensen: Heinz.  Zijn leven lang gewerkt als bosarbeider, maar na zijn pensioen professioneel houtkunstenaar geworden. Overal in de buurt staan de creaties van Heinz, bij gebouwen en op rotondes. Laatst mocht ik zelfs mee, midden in Bad Berleburg, enige restauraties uitvoeren midden op een rotonde, ik voel me zeer vereerd.

Volgend jaar wil Heinz in Stünzel een hout-beeldhouw-kunst symposium organiseren.  Stünzel ligt in het midden van de Europese lange afstandswandeltocht de E1, die loopt van de Noordkaap naar Milaan. Idee is nu om uit alle landen langs de E1 kunstenaars uit te nodigen, die dan een week in de bossen van Stünzel kunstwerken gaan maken.  Om Heinz te helpen heb ben ik een crowdfunding campagne aan het opzetten, daar over binnenkort meer.

Als er mensen, bedrijven, instellingen of gemeentes zijn die hun tuin of openbare ruimtes wat willen opvrolijken met  de kunstwerken van Heinz dan hoor ik het graag.  Het zou helemaal leuk zijn als gemeente Koggenland (waar wij wonen in NL) een van de vele rotondes met een kunstwerk van Heinz zou opvrolijken, iets in de trant van Nederlands - Duitse vriendschap of in het kader van de zuster gemeente. Ik hoor het wel burgemeester Posthumus of u interesse heeft, u hoeft alleen maar even de straat over te steken om te vragen!





Een fijne kerst en jaarwisseling allemaal!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Google+