donderdag 31 december 2015

2015 eindigt met een koude douche

De "koude douche"
Nu de tegellijm na twee week afwezigheid wel droog zal zijn, was het tijd om de kranen, toiletpot en douchekop te installeren om vervolgens eens een lekkere warme douche te nemen, ik kijk er al een jaar naar uit namelijk.  Dat afmonteren is altijd weer een spannend klusje, want je wilt niet in de leidingen boren of de nieuwe tegels beschadigen. Voorzichtigheid is geboden!

Een paar uurtjes later, zonder dat er in  de buizen is geboord kunnen dan eindelijk douchen, mijlpaal!  Aanvankelijk  was de douche heet, te heet zelfs, maar toen ik hem dan eindelijk goed had afgesteld kwam er alleen nog maar koud water uit, en dat bleef zo...... Domper. Inspectie in de geiser leert dat er wel stroom op staat, dus dat kan het niet zijn.  Na nadere bestudering van de handleiding weet ik dat of de stuur-elektronica stuk is, of de temperatuursensor niet vast zit, of het verwarmingselement is kapot. Al met al niet meer snel te repareren of te vervangen.

Pot hangt, nu nog een zwarte bril
Ook het ophangen van de toilet pot was nog wel even een klusje, mede omdat de tegelzetter de gaten voor de stalen ophangpennen niet helemaal precies had  uitgemeten, zodat deze wat opgerekt  moesten worden. De pot hangt nu, al is het wel wat laag (vloer is hoger gekomen dan de planning vermoed ik), misschien toch maar te zijner tijd vervangen door een extra hoge pot zoals deze Ideal Standaard, al zijn die wel stervens duur. Verder zijn we nog op zoek naar een ouderwetse zwarte wc-bril, deze blijken nog lastig te vinden tegenwoordig.





Ondanks de koude douche toch een guten Rutsch im 2016!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Google+